Gebouwbeheersysteem

Met anderen delen

Contacteer ons

+32 2 4823333

Maandag-Vrijdag: 7u30 - 16u (magazijn)

Maandag-Vrijdag: 7u30 - 17u (burelen)

Middagpauze: 12u15 - 13u00

Zo bereikt u ons

WILO nv

Rusatiralaan 2
1083 Ganshoren

LON

Dit is een gestandaardiseerd en fabrikantonafhankelijk bussysteem voor de opbouw van lokale netwerken, bestaande uit intelligente sensoren, actoren en controllers voor de vrije busbekabeling. De communicatie gebeurt objectgeoriënteerd via zogenaamde standaard-netwerk-variabelen (SNVT). Deze worden beschreven in het gepubliceerde Functional profile: pump controller 8120.

Voordelen:

  • Wereldwijd uniforme busstandaard
  • Eenvoudige bedrading met vrije bustopologie

Fabrikantonafhankelijke projectering: LON maakt het mogelijk

LON is een communicatiesysteem dat de verticale communicatie regelt tussen alle automatiseringsniveaus en bovendien met het tweedraads medium TP/FT10 een vrije netwerktopologie mogelijk maakt. Met LON zijn profielen ingevoerd die kunnen zorgen voor een fabrikantonafhankelijke aansturing.

Directe netwerkverbinding van willekeurige apparaten

LON is gebouwd op het principe van decentralisatie. Het maakt een directe netwerkverbinding van willekeurige apparaten mogelijk zonder hiërarchie binnen dat netwerk. Door de definitie van meerdere mediumtypes en gebruikmaking van een netwerknummer zijn ook complexe toepassingen mogelijk die over mediumgrenzen heen gaan. De logische verbindingen tussen netwerkvariabelen worden met een projecteringstool gemaakt en in een projectoverschrijdende databank opgeslagen. De definitie van toepassingsprofielen zorgt voor de uniforme toepassing van producten van verschillende fabrikanten.

LON-functieprofiel maakt talrijke toepassingen mogelijk

De oplossingen van Wilo zijn gebaseerd op het LON functieprofiel 8120 voor pompen. Hierin beeldt het pompobject in de LON altijd het pompsysteem af. Het maakt niet uit of een afzonderlijke pomp, een dubbelpomp of een meerpompsinstallatie is aangesloten. Hieronder vindt u de details van de afzonderlijke Wilo-LON-verbindingen en de voor de projectering vereiste documentatie.

Modulbeschreibungen

Series

  • Serie Stratos/Stratos-D/Stratos-Z

Series

  • Serie IP-E/DP-E
  • Serie IL-E/DL-E - Serie Economy MHIE
  • Serie Multivert MVIE
  • Serie Helix VE

Series

  • Serie Wilo-Comfort CO.... /CC
  • Serie Wilo-Comfort COR.... /CC
Met anderen delen

Wij helpen u graag verder

Neem gerust contact met ons op!

Hebt u een vraag, probleem of behoefte aan informatie? Bel ons op en wij staan u altijd met raad en daad terzijde. Vind snel de juiste contactpersoon.

 

 

T +32 2 4823333

F +32 2 4823330

LON

Pioneering for You